Abarth 595 Pista nederland

Abarth 595 Pista

Eén blik op de nieuwe Abarth 595 Pista en u heeft geen Italiaans woordenboek meer nodig om te begrijpen dat ‘Pista’ Italiaans is voor ‘Circruit’. De in ‘Record Grey’ gehulde 595 is voorzien van gele spiegelkappen en Dito remklauwen. De portiergrepen zijn in titanium afgewerkt en dit schone geheel rust op wielen met 17” licht metalen velgen. Onder de motorkap schuilt een 1.4 T-Jet benzinemotor met 160 PK en 230 NM bij 3.000 toeren, die is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De 0 tot 100 sprint doet deze Abarth in 7,3 seconden en hij kan alleen worden verslagen in een auto met een topsnelheid die boven de 216 km/h ligt.

Het uiterlijk vertoon van deze 595 Pista is slechts een bescheiden afspiegeling van hetgeen u binnenin de auto aantreft. Mocht u nog betwijfelen of ‘Pista’ de juiste benaming is voor deze Abarth, dan worden die twijfels onmiddellijk weggenomen zodra u plaats neemt in het leren sportgestoelte.  Met het ‘Abarth Telemetry’ systeem kunt u alle beroemde circruits, zoals Monza, Red Bull Ring of Spa-Franchorchamps, op het 7” TFT Kleurendisplay tevoorschijn toveren. Tijdens tracksessies is op het scherm een gedetailleerde kaart weergegeven, kan de bestuurder actuele input krijgen om zijn rondetijden te verbeteren en zijn de sessies ten allen tijde op te slaan voor een analyse. 

U hoeft de Abarth 595 Pista aan het einde van de dag niet per trailer naar huis te vervoeren. Dankzij de Xenon Koplampen, parkeersensoren, een Beats® audiosysteem, automatische airconditioning en het state-of-the-art UconnectTM navigatiesysteem leent de 595 zich ook prima voor dagelijks gebruik.

Klik hier om naar de 595 Pista in ons aanbod te gaan.