Header 1

Abarth 595 Scorpion Skin

Deze bijzondere 'one-off' namens Abarth Nederland maakt ons trots om een Nederlandse Abarth dealer te zijn: de Abarth Scorpion Skin! Een uniek project waarvan de opbrengst naar KWF-kankerbestrijding gaat. Wat niet geheel toevallig is, allereerst omdat Abarth founder Carlo Abarth aan kanker is overleden. Daarbij wordt er onderzoek gedaan of het gif van een Schorpioen de ziekte kan bestrijden. 

Design by Pablo Lücker

De talentvolle Nederlandse kunstenaar Pablo Lücker is verantwoordelijk voor de unieke striping op de Abarth Scorpion Skin. In zijn eigen stijl heeft hij diverse kenmerken uit de geschiedenis van Abarth terug laten komen in de striping. Last but not least: de striping licht op in het donker, net zoals de huid van een schorpioen dat doet. Vandaar dus de toepasselijke naam! 

Veiling voor KWF in oktober 

Momenteel lopen er een diverse klinische studies om te kijken of het gif van de schorpioen gebruikt kan worden in de bestrijding van kanker. De ziekte kent vele slachtoffers, onder wie ook de oprichter van het automerk Carlo Abarth die in 1979 is overleden. Abarth veilt de speciale Scorpion Skin tijdens een event in oktober 2018 en steunt daarmee KWF-kankerbestrijding.
De veiling van deze unieke art car vindt plaats op een besloten evenement. Via de website van Abarth (www.abarth.nl) kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor updates over Abarth, Scorpion Skin en de veiling.

Uitrusting

De giftige Abarth is uitgerust met een 160 pk sterke 1.4 Turbo motor, high-performance Abarth Record Monza-uitlaatsysteem, Xenon-koplampen en matzwarte 17" 'Formula' lichtmetalen velgen. Ook aan luxe geen gebrek in het compleet zwarte interieur. Zo is hij voorzien van met leder afgewerkte sportstoelen, Beats®-audiosysteem, automatische klimaatregeling, het state-of-the-art UconnectTM-navigatiesysteem met 7" HD-touchscreen (DAB+, zes luidsprekers, Bluetooth® met audio streaming, USB/AUX-poorten en Live services), parkeersensoren en een met leder afgewerkt sportstuur met 12-uursmarkering.

Wilt u meer weten over de Abarth Scorpion Skin of de veiling in oktober? Neem dan gerust contact met ons op! 

Abarth Scorpion Skin | special one-off by Abarth NL

Een uniek project door Abarth Nederland: de Abarth Scorpion Skin! Ontworpen in samenwerking met de Nederlandse kunstenaar Pablo Lücker. Er is slechts één exemplaar beschikbaar, welke in oktober via een besloten veiling aangeboden zal worden. De opbrengst van de veiling zal geschonken worden aan KWF kankerbestrijding. Ga voor meer informatie naar www.prinsabarth.nl