Abarth 695 Biposto Record

De Abarth 695 Biposto Record is een ode aan het record dat 50 jaar geleden werd gevestigd. Op de IAA schittert hij in de exclusieve kleur Modena Yellow. De sierstrepen aan de voorzijde en de hendels van de portieren en de achterklep zijn afgewerkt in Tar Cold Grey titanium. Op de achterzijde, flanken en aluminium motorkap prijkt een 695 Record badge. Het interieur is verfraaid met een speciaal instrumentarium, sportstoelen met een carbon shell en een plaatje met het unieke productienummer.

Op 57-jarige leeftijd besloot Carlo Abarth een nieuw record te vestigen. Hij ging voor de snelste sprinttijd in een G-klasse racer op het circuit van Monza. Omdat hij al enige tijd niet meer had geracet en geen geschikte kandidaat kon vinden voor de recordpoging, besloot hij 30 kilo af te vallen om uiteindelijk zelf in de krappe cockpit te kunnen plaatsnemen. In oktober 1965 werden zijn inspanningen beloond: de Fiat Abarth 1000 Monoposto Record Class G met 105 pk vestigde een nieuw sprintrecord op de kwart mijl en 500 meter afstand. De slogan van Abarth 'performance is a state of mind' is dan ook geen toeval.

Maximale benutting van het prestatiepotentieel is mogelijk dankzij een mechanisch sperdifferentieel dat voor het eerst is gekoppeld aan een handbediende versnellingsbak (in plaats van de versnellingsbak met 'dog ringen'). Oversized Brembo-remmen, 18" wielen en een Akrapovic-uitlaatsysteem maken het exclusieve plaatje compleet. Het resultaat is een perfecte mix van prestaties, vakmanschap en oog voor detail. Van deze limited edition worden slechts 133 exemplaren gebouwd, gelijk aan het aantal records dat Abarth op zijn naam heeft staan.

Wij hebben al een 695 Biposto Record in bestelling staan en weten binnenkort wanneer deze in Nunspeet zal arriveren! Heeft u interesse? Neem dan gerust contact met ons op. 

Met hartelijke groet,

Quinten Immink 

Abarth op de IAA Frankfurt 2015

Abarth stond op de IAA in Frankfurt volledig in het teken van historie en de vele records die het legendarische merk op zijn naam schreef. De ster van de show is zonder twijfel de Abarth Biposto 695, de kleinste supercar ter wereld. Deze inmiddels bekende en zeer gewaardeerde verschijning prijkt naast een limited edition ter ere van het sprintrecord dat Carlo Abarth vijftig jaar geleden boekte op het circuit van Monza. Bezoekers van de show krijgen naast de nieuwe speciale versies, de 695 Biposto Record en 595 Yamaha Factory Racing Edition, de F4-bolide te zien van Mick Schumacher die in het ADAC Formula 4 Powered by Abarth kampioenschap rijdt. De F4-eenzitter onderstreept de merkwaarden van Abarth: passie voor racen, sportiviteit en de drive om te winnen.