Abarth 695 Rivale

De Abarth 695 Rivale 175th Anniversary

Botenbouwer Riva viert dit jaar zijn 175ste verjaardag. Als rasechte Italiaan mocht Abarth niet op het feestje ontbreken en kennelijk was het gezellig, want we mogen kennismaken met de nieuwe Abarth 695 Rivale 175ste Anniversary.
 

Dat deze nieuwe Abarth een stukje Riva DNA heeft, zie je zowel aan de buiten- als aan de binnenkant van de auto. De carrosserie wordt gekenmerkt door een combinatie van het Riva Sera Blue (boven) en Shark Grey (beneden), met daartussen een lichtblauwe dubbele streep. De deurgrepen en de kofferklep zijn afgewerkt met chroom. Binnenin de Abarth vinden we wederom blauw, in combinatie met zwart. Om de exclusiviteit van deze uitvoering (waarvan er slechts 350 worden gemaakt) te benadrukken, zijn alle logo’s voorzien van een nummer.

Niet alles in de 695 Rivale doet ons denken aan de botenbouwer. Onder het motorkapje vinden we oud en vertrouwd Abarth DNA: een 1,4 liter turbomotor die goed is voor 180 pk en 250 nm koppel. De honderdsprint doet deze Abarth in 6,7 seconden en hij stopt pas met sprinten bij 225 km/h.

Al met al heeft Abarth met deze 695 Rivale een chique creatie neergezet die, ondanks zijn buitenechtelijke DNA, met open armen is ontvangen in de als maar groeiende Abarth familie.

Eén van onze klanten heeft een 695 Rivale besteld. Wij besloten om hem op een prinselijke manier kennis te laten maken met zijn nieuwe aanwinst.. in Italië! Klik hier voor zijn verhaal.

Abarth 695 Rivale

Dit is de Abarth 695 Rivale! Een eerbetoon aan de 175e verjaardag van het legendarische Italiaanse botenmerk Riva! Hij is te herkennen aan hun carrosserie in Riva Sera Blue en Shark Grey, met daartussen een lichtblauwe dubbele streep (geïnspireerd op het nieuwe Riva-jacht, de 56 Rivale). De deurgrepen en kofferklep zijn afgewerkt met chroom. In het interieur van de 695 Rivale vinden we vooral veel blauw leer.