Gerucht: Abarth-versie van Fiat 124 Spider komt

Vorige week heeft Fiat de 124 Spider gepresenteerd. Zo'n 1.100 kilogram, 140 pk en achterwielaandrijving is het een auto die breed publiek zal gaan aanspreken. Toch zullen er veel mensen zijn die na de berichten maar over één uitvoering kunnen dromen: de Abarth!

Fiat heeft op dit moment natuurlijk meer aandacht voor de gewone Spider, aangezien dit de auto is die voor de aantallen moet gaan zorgen. Maar we hebben goed nieuws, er komt een Abarth variant van de 124 Spider. Er wordt verwacht dat de Abarth over een jaar gepresenteerd zal worden.

De Fiat 124 (die eigenlijk een omgebouwde MX-5 is) zal richting Abarth worden gestuurd om wat meer pepers onder de kap te krijgen. Dat wist Alfredo Altavilla, FCA Chief Operating Officier, zelf te zeggen tegen Britse media.

'Dus je houdt van performance? Er zal een Abarth-versie komen (van de 124)', aldus Altavilla. De Fiat 124 zal zijn debuut maken op het autosalon van Los Angeles eind dit jaar. Wanneer de Abarth in de spotlight mag treden is nog niet helemaal duidelijk. Net zoals wat er onder de kap zal liggen.

Fiat heeft nog niks losgelaten over de motorisering, feit is wel dat met de 1.4 MultiAir het verschil wellicht niet groot genoeg zal zijn. Bij de Abarth 695 Biposto weten de Italianen 190 pk uit het blok te persen, daarmee is het grootste deel van de rek er ook wel uit. Ongetwijfeld is 200 pk ook mogelijk maar dan is het ook wel echt klaar. Een grotere kans is de 1.8 MultiAir die we in de Alfa Romeo’s kennen als 1750 TBi. In de Giulietta QV en 4C goed voor 240 pk. Bij de Abarth zal dit vermogen dan wellicht iets teruggeschroefd worden, vermoedelijk naar een pk of 220.

Dan de naam. Meest logisch zou zijn Abarth 124 Spider, aangezien het dan perfect aansluit bij de overige modellen van Abarth. Echter, met de komst van Officine Abarth Classiché én de Amerikaanse markt waar de schorpioenen de merknaam ‘Abarth’ als toevoeging hebben, zou het ons niets verbazen als de gepeperde 124 Spider door het leven zal gaan als Fiat 124 Spider Abarth. 

 

Bron: corsaitalia.com