Abarth 695 XSR Cabrio

Halfbroertjes

Voor het derde jaar op rij is Abarth Official Sponsor en Official Car Supplier voor het Yamaha Factory Racing Team. Een gelukkig huwelijk dat dit jaar voor het eerst ook zijn stempel nalaat op de openbare wegen. Yamaha kwam met de XSR900 Abarth, terwijl Abarth met de 695 XSR Yamaha op de proppen kwam. Twee halfbroertjes die qua uiterlijk weinig op elkaar lijken, maar die wel een gezamenlijke passie hebben; asfalt verslinden.

De Abarth 695 XSR Yamaha in het kort: een Akrapovic uitlaatsysteem, Koni-Dempers, Eibach schroefveren en heel veel carbon.. en had ik het Akrapovic uitlaatsysteem al genoemd? Voorin vinden we de 1.4 T-Jet motor van 165 PK (te verhogen naar 180 PK met de Mopar-Tuningkit) met een handgeschakelde transmissie. Het uiterlijk van de 695 XSR Yamaha laat ook weinig te wensen over. De 17” matzwarte velgen, satijnchromen accenten op de portiergrepen en rode remklauwen staan deze Abarth erg goed!

De 695 XSR is niet alleen sportief, maar ook comfortabel. Het nieuwe Uconnect 7”HD LIVE systeem maakt connectiviteit met een Iphone mogelijk. De bediening en het gebruik van diverse applicaties kan snel en veilig via het touchscreen en de knoppen op het stuurwiel. Rijden in deze unieke Abarth-cabriolet kan niet anders worden omschreven dan: ‘puur genieten’. En de onschuldige voetgangers op de stoep? Die kunnen niets anders dan deze jonge welp uit de Abarth-Yamaha familie met open mond nastaren.