Bezoek Abarth in turijn voor 695 Rivale  (5)

Op bezoek bij Abarth voor de 695 Rivale

Prins klanten verdienen een Prinselijke behandeling. Zo ook de familie Hendrickx. Deze liefhebbers pur sang hadden ons op de hoogte gesteld van hun zoektocht naar een ‘mooie volle Abarth’. Dat lieten we ons geen twee keer vertellen… Terwijl de familie vakantie vierde in Italië, organiseerden wij een één op één ontmoeting met misschien wel de mooiste en volste Abarth in tijden: de 695 Rivale 175th Anniversary Edition. En waar kan dat beter dan op de thuisbasis van Abarth, in Italië zelf?

Een bezoek aan het Abarth hoofdkwartier

Een trip vanuit het vakantieadres naar Turijn is wat volgde. Behalve een exclusieve kennismaking met de ultra-gelimiteerde Abarth, werd een speciale rondleiding door de fabriek verzorgd. De kersverse en trotse eigenaar van de 695 Rivale 175th Anniversary Edition liet ons nadien weten:

“We zijn heel hartelijk ontvangen op het hoofdkwartier van Abarth in Turijn. Een Engels sprekende medewerker dook met ons de geschiedenis in, die ging over Carlo Abarth en zijn opmerkelijke carrière welke begon met de productie van een uitlaat. We kregen de meest markante creaties te zien met bijbehorende prestaties en records.

Daarna volgde een tour door de fabriek. Wat meteen opviel was hoe extreem schoon en georganiseerd het er was. Op een speciale Abarth Classics afdeling zagen we hoe oude modellen werden opgeknapt. Waaronder een 205 uit 1950.

De échte verrassing: Abarth 695 Rivale

De échte verrassing stond ons echter een ruimte verderop te wachten, afgeschermd met een doek. Eronder kwam een prachtige auto vandaan: de Abarth 695 Rivale Anniversale Limited. Exact dezelfde configuratie als die we besteld hebben: een cabrio met automaat. We hebben ermee proefgereden op het terrein van Abarth zelf; wie kan dat nu zeggen?!

Stadstour Turijn met Abarth BiPosto en 124 Spider

Als klap op de vuurpijl schoten we aansluitend door de straten van Turijn met een Abarth Biposto en 124. Een unieke ervaring; ongelooflijk wat deze auto’s kunnen! Zelfs het afscheid ging in stijl: we kregen een goodiebag mee met leuke souvenirtjes als een notitieboek gemaakt van echt hout. Drie uur later verlieten we voldaan en vol adrenaline het Abarth terrein, waarop mijn vrouw voorstelde: “Zullen we morgen weer gaan?”.

Abarth 695 Rivale

Dit is de Abarth 695 Rivale! Een eerbetoon aan de 175e verjaardag van het legendarische Italiaanse botenmerk Riva! Hij is te herkennen aan hun carrosserie in Riva Sera Blue en Shark Grey, met daartussen een lichtblauwe dubbele streep (geïnspireerd op het nieuwe Riva-jacht, de 56 Rivale). De deurgrepen en kofferklep zijn afgewerkt met chroom. In het interieur van de 695 Rivale vinden we vooral veel blauw leer.