• Abarth 695 XSR Cabrio Nederland

Abarth 695 XSR

Abarth is al een aantal jaar sponsor en Official Car Supplier voor het Yamaha Factory Racing Team dat uitkomst in het 2017 FIM MotoGP World Championship, hoogste tijd voor project voor de openbare weg:

Dit is de Abarth 695 XSR! Gelimiteerd tot 695 exemplaren! 

Dit bomvolle kleintje heeft een reusachtige potentie. Hij is er speciaal voor wie het nooit snel en stoer genoeg kan, en daarbij juist de behendigheid en dynamiek van een compacte auto erg op prijs stelt. Immers, u kunt veel zeggen over deze Abarth, maar niet dat hij groot is!

Hoewel, in prestaties uitgedrukt is de 695 C XSR Yamaha dat juist weer wél. De 165 beschikbare pk’s in combinatie met Koni schokdempers stellen het snelheidswondertje in staat om, bocht na bocht, het asfalt genadeloos onder zich op te krullen. Maar hoeveel rubber er ook aangaat, de opzwepende sound van het waanzinnige Akrapovič uitlaatsysteem overstemmen, lukt nooit ofte nimmer. Het geluid dat de Sloveense makers hebben weten te produceren is heerlijk eigen, vol karakter en bovendien enorm verslavend!

Wat deze Limited Edition tevens kenmerkt is de geniale kleurstelling. Het Grigio Pista lakwerk zit de rebelse 695 C als gegoten. Fraaie details als de matverchroomde portiergrepen, 17 inch zwarte velgen, rode striping, dito bumpersierstrips en remklauwen verraden het vurige temperament van deze bloedstollende Abarth. Diverse carbon delen weerspiegelen ondertussen het pure race-DNA van zowel Abarth als Yamaha. En dat schept meteen een band, waaruit een partnership en tevens dus deze speciale 695 is ontstaan.

U treft het koolstofvezel op de buitenspiegels, maar vooral ook binnenin wordt het lichtgewicht materiaalsoort op grote schaal toegepast. Waaronder op het dashboard, het stuurwiel en de buitenschaal van de briljant zittende Sabelt-kuipstoelen. Alcantara op het stuurwiel, alsmede op de overkapping boven het instrumentarium, zorgen voor een extra racy sfeertje. Zaken als een 7 inch Uconnect systeem met navigatie, Apple CarPlay, DAB, Bluetooth Music Streaming en een Beats audio maken de royale uitrusting compleet.

Meer weten, zien, voelen, kortom: zelf proberen? U bent van harte welkom!

Neem een kijkje in ons aanbod voor de huidige voorraad!